Reise i Europa. Avbrekk med tid til å tenke.

Jeg har hatt et avbrekk som har gitt meg mye tid til å tenke.

Fra august 2014 til januar 2015 reiste jeg i Europa i til sammen fem måneder:

reiseEuropa

Reisen endte på sørvestspissen av Portugal i Cabo de São Vicente.

Dette var en reise jeg hadde hatt lyst til å gjøre i mange år. Jeg hadde siden 2009, mot slutten av PPU-studietiden i Trondheim, bevisst unngått å legge meg opp mange eiendeler. Dette for å gjøre terskelen lavere for å ta steget og legge ut på en lengre reise når muligheten bød seg. Etter at jeg var ferdig med å jobbe på Bardufoss, kvittet jeg meg med alle eiendelene jeg hadde der oppe og satte meg på bussen sørover.

Etter en periodes forberedelser med bl.a. anskaffelse av reiseforsikring, satte jeg meg på Kiel-ferga tidlig i august 2014. Reiseruten kan ses på illustrasjonen over. De heltrukne linjene representerer strekninger tilbakelagt med tog, buss, taxi eller til fots. De stiplede linjene er båt- og flyreiser.

Høydepunktet på reisen var fotturen Rota Vicentina langs sørvestkysten av Portugal i desember 2014. Jeg gikk innlandsruten fra Santiago do Cacém til Porto Covo ved kysten, og videre langs den såkalte Fisherman’s Trail hele veien ned til Cabo de São Vicente, en total strekning på over 200 km.

Det å gå i timevis for seg selv uten å møte på folk, med shorts og ulltrøye og sola stekende høyt på himmelen i desember, på sandete stier langs kanten av høye klipper med Atlanterhavet dundrende inn på den høyre side og det rødlige kystlandskapet på den venstre, gjorde underverker for tankene.