Drømte en ny sang

Jeg drømte akkurat en ny sang.

Det var mange forskjellige drømmer denne natten, blant annet om sykling høyt oppe i fjellet vinterstid, om en lab på NTNU med to nesten identiske halvdeler i to ulike etasjer, og om handling av klær. Men det som forårsaket avspillingen av sangen var drømmen om at noen en sto nær var i fare, at en løp for å hente hjelp, og at de klarte seg.

Sangen er en bossa-rytme, og som alltid når jeg drømmer musikk, er det som skjer en rekombinering av tidligere musikalske inntrykk jeg har fått gjennom livet, filtrert gjennom mitt maskineri. Jeg kjenner igjen flere kilder til sangen, og det kan til og med hende at den er et rent plagiat av noe jeg har hørt, men som jeg ikke kjenner igjen akkurat i skrivende stund. Med det sagt:

| : (en-to-tre) E F | | G E F D E C | D H C (pause) H | | (overhengende H) : |

Am7                       Dm7                Dm7                        Em7

| : bossa H H H C | C (pause) C C | C C C D | D (pause) C H : |

Am7                       Dm7                Dm7                        Em7

En uhyre enkel og litt trist sak. Det spiller ingen rolle for meg at den er en rekombinering av ting som er laget før. Det at den ble filtrert gjennom hodet mitt i en prosess har en selvstendig verdi. En vakker dag kunne det kanskje bli på den måten med all musikk, at hvem som helst kunne publisere en rekombinering på nettet uten andre pretensjoner enn at “dette var det som skjedde i hodet mitt”, dvs. uten krav på påstanden om at “dette er tilstrekkelig originalt/skiller seg tilstrekkelig fra det som har blitt registrert før, så jeg gjør krav på opphavsrett.”